Zdravstveni radnici prosvjeduju zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora

MOSTAR
Zdravstveni radnici prosvjeduju zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora

Zdravstveni radnici grada Mostara prosvjeduju zbog nepotpisivanja Kolektivnog ugovora te su prije par dana postavili šatore ispred zgrade Vlade u Mostaru. Najavili su čak i štrajk glađu, ako im se ne ispune uvjeti.

Vlada im je prije dva dana predložila novi kolektivni ugovor, ali unatoč tomu oni su nastavili s prosvjedima, jer kažu da nisu zadovoljni tim uvjetima. Vlada je ponudila povećanje plaća, odnosno novi kolektivni ugovor, ali se radi o istom kolektivnom ugovoru koji im je Vlada slala u rujnu 2020. godine, kojeg su odbili.

Nakon što su postavili šatore, Ministarstvo unutarnjih poslova(MUP) im je dolazilo više puta kako bi ih napominjali da je to protuzakonito te da moraju postupati sukladno odredbama Zakona o javnom redu i miru i strogo se pridržavati epidemioloških mjera.

„Dosta nam je nepravde, laži i podcjenjivanja, samo želimo naša prava“, kazala je jedna zdravstvena radnica koja misli da se svemu mora privesti kraj i donijeti pravedna odluka. Prosvjed su zdravstveni radnici nazvali veličanstvenim te uputili poruku Ministarstvu kako ih treba biti sram.

Od prosinca 2020. godine su objavili kolektivni štrajk, te su zdravstveni radnici radili  isključivo sa hitnim slučajevima.

Matea Drinovac

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista