Ana Mikulićvza svoj blog i tekstove voli reći da su tvornica sretnih misli

Kosjenkka piše
Ana Mikulićvza svoj blog i tekstove voli reći da su tvornica sretnih misli

Tijekom akademske godine koja je užurbana i puna obaveza, studentica druge godine odnosa s javnošću Ana Mikulić se bavi i raznim hobijima poput pjevanja, plesanja i pisanja.

''Moj prvi hobi je bilo pjevanje. Ljubav prema glazbi u meni se probudila čim sam se rodila. Naime, moja majka isto pjeva tako da sam uz pjevanje i odrasla. Nekako se ta ljubav prebacila i na mene.  Još uvijek je to hobi koji služi kao antistres, te mislim da će tako zauvijek i ostati'', izjavila je Ana.

Počela je plesati od svoje pete godine i uvijek je bila razigrano dijete. Govori kako posjeduje veliku strast prema očuvanju hercegovačke tradicije jer su ljudi imali tako malo, a zapravo su bili sretniji nego danas.

''Nekad mi se čini da je folklor našao put do mene, a ne ja do njega.  Nastup je uvijek onaj dio folklora kojeg s ponosom odradiš, pogotovo ako je nastup izvan Bosne i Hercegovine. Tada se naglasak posebno ističe, nije te stid opanaka i najradije tu nošnju nikad ne bi ni skinuo'', dodala je.

Pisanje ju je od malih nogu i potaklo da napravi svoj blog. Prava strast prema pisanju je počela još u srednjoj školi, kada je svoje tekstove slala prijateljima i obitelji. Govori kako svoje tekstove voli nazivati ''tvornicom pozitivnih misli''.

''Moj blog 'Kosjenkka piše' je nastao 2017. godine. Pronašla sam besplatnu platformu i dizajnirala sve potpuno sama.  Uz studiranje i rokove koje imam ne želim sama sebi činiti pritisak. Tekstovi dolaze navalom inspiracije i čini se da moja publika nema ništa protiv.  Previše smo okruženi crnim vijestima i nekako želim izvlačiti pozitivno iz toga, te tako čitateljima bar na kratko olakšati misli'', ističe Ana

Govori za sebe kako je animacija nešto najbolje što joj se dogodilo posljednjih par godina.

''To je jedan poseban posao koji traži puno napora, ali i puno smijeha, plesa i igre. Naime, ja sam bila turistički animator za djecu. Po cijele dane sam čuvala djecu koja nisu znala ni engleski jezik, a kamoli hrvatski i rekla bih da je čar ovog posla upravo u tome. Jedva čekam ljeto da se ponovno vratim ovoj velikoj strasti'', izjavila je Ana.
Počela je volontirati još u sedmom razredu osnovne škole. U organizaciji radi sve što je potrebno, kako bi festival izgledao što profesionalnije.

''Mediteran Film Festival je festival dokumentarnog filma u Širokom Brijegu, koji se održava krajem kolovoza. Na moju sreću, organizacija je dosta rano shvatila koliko se trudim, te su me tako i zaposlili. Kada ste u organizaciji, radite sve, od metle do razgovora s gostima.'', dodala je Ana.

Vrlo je ambiciozna osoba te svoje hobije želi spojiti sa studijem odnosa s javnošću.

''Odnosi s javnošću  su fakultet kojeg sam ja upisala u potpunom neznanju što me to čeka, sada sam presretna što me život odveo na tu stazu.  Svi prijatelji i obitelj znaju koliko volim proučavati verbalnu i neverbalnu komunikaciju i koliki sam zaljubljenik u društvene mreže. Volim pratiti na koji način mediji djeluju, tako da je ovaj fakultet bio pun pogodak. Potrudit  ću se da uspijem svoj poziv PR-a spojiti sa ostalim hobijima. Već imam par planova kako, ali prvo treba završiti fakultet. To mi je ipak prvi i glavni cilj za sada'', izjavila je Ana.

Pamela Stela Nižić / Marija Jelić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista