back to top

Detalji tragedije kod Omiša: Ukrajinka (26) pala u liticu duboku 120 metara

U nedjelju oko 19:30 policija je obaviještena o nestanku strane državljanke tokom planinarenja na području Omiške Dinare. Hitno su krenuli u potragu, a u akciju je uključen i HGSS. Oko 20:15 pronađeno je tijelo žene na teško pristupačnom terenu u podnožju litice. Imala je ozljede koje ukazuju na pad s visine. Prema informacijama portala 24sata, nesretna žena je Ukrajinka (26) sa produljenim boravkom u Hrvatskoj.

Prema saznanjima, mlada žena je bila u grupi prijatelja na planinarenju, ali su skrenuli sa staze i išli po grebenu. U jednom trenutku se odvojila i pala u provaliju ispod litice duboke oko 120 metara.

“Riječ je o rekreativcima koji su, poput mnogih drugih stranih državljana, krenuli na planinu bez odgovarajuće opreme, u tenisicama i trenirkama. Isključujemo mogućnost da je pokušavala snimiti ‘selfie’ jer joj je mobitel pronađen u džepu. Šta je uzrok pada, ne možemo spekulisati”, rekao je Zvonimir Kujundžić iz omiške ispostave HGSS-a za 24sata.

Očevid će biti obavljen na mjestu događaja. Nadležno državno odvjetništvo je obaviješteno o događaju i naložilo je medicinsku obdukciju tijela, saopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Objava Detalji tragedije kod Omiša: Ukrajinka (26) pala u 120 metara duboku liticu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima