Nagrađeni najizvrsniji studenti Sveučilišta u Mostaru

Rektorova nagrada
Nagrađeni najizvrsniji studenti Sveučilišta u Mostaru

Rektorova nagrada za najbolje studente Sveučilišta u Mostaru dodijeljena je danas u amfiteatru Filozofskog fakulteta. Ovim se obilježavaju i Dani Sveučilišta povodom 42. obljetnice Sveučilišta u Mostaru.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je izrazio suosjećanje zbog njihove zabrinutosti za budućnost.

"Vi ste Bosna i Hercegovina. I tko će sve nepravde i nepravilnosti mijenjati, tko će utirati staze novih rješenja čak i kada su horizonti pomračeni, tko će uspostavljati nove standarde ako ne upravo vi?", poručio je nagrađenima.

Studentima se obratio i novoizabrani predsjednik Studentskog zbora Željko Perković ističući kako će se novo vodstvo Studentskog zbora potruditi da transparentno i kvalitetno predstavlja sve studente, a vodstvo Sveučilišta pozvao da im bude podrška. "Mi mladi ne smijemo dopuštati stagnaciju i pasivnost. Trebamo biti pokretači i snaga ovog društva", kazao je.

Nagrada je prmilo 44 studenta, među kojima je 37 dobitnika Rektorove nagrade za uspjeh, a sedam dobitnika Rektorove nagrade za znanstveni rad, umjetnički rad, šport i promicanje Sveučilišta u Mostaru.

U ime dobitnika Rektorove nagrade, prisutnima se obratila Marija Bagarić, studentica prve godine diplomskog studija bilinogojstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu.

"Sada nas vidite nasmijane kako s ponosom stojimo tu. Ali, nije sve bilo jednostavno. Udari jakih vjetrova su izbacivali kormilo iz ruku. Ali tu smo, kormilo još držimo", rekla je Marija.

Imena dobitnika Rektorove nagrade, kao i fotografije mogu se pogledati na službenoj stranici Sveučilišta u Mostaru.

Darija Markić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista