Najava Trećeg rektorskog foruma SEE/WB

HOTEL MOSTAR
Najava Trećeg rektorskog foruma SEE/WB

Treći rektorski forum Jugoistočne Europe i Zapadnog Balkana na kojem će sudjelovati rektori i Anchorpredstavnici preko 30 sveučilišta bit će održan u Mostaru 7. i 8. veljače, a domaćin je Sveučilište u Mostaru.

Radni dio foruma predviđen je u petak, 8. veljače 2019., u okviru čega će biti organizirane i izjave za medije u 13.00 sati u hotelu Mostar.

Radno Predsjedništvo foruma čine rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, rektorica Sveučilišta u rijeci prof. dr. Snježana Prijić - Samaržija i rektorica Univerziteta u Beogradu prof. dr. Ivanka Popović.

Nakon uvodnog obraćanja rektora Tomića, o zaključcima 2. Rektorskog foruma govorit će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras.

U sesiji o stanju i perspektivama visokog obrazovanja zemalja SEE i WB rektorica Prijić Samaržija govorit će o inicijativama Rektorskog foruma u kontekstu Europskih politika dok je tema izlaganja rektorice Popović „Osnivanje zajednice univerziteta/sveučilišta SEE i WB: perspektive i budućnost“.

Prof. dr. Ivan Svetlika će  informirati nazočne o organizaciji i radu Platforme za usporedbe i sudjelovanje na području visokog obrazovanja i istraživanja.

Prvi rektorski forum sveučilišta SEE/WB održan je u Novom Sadu, dok je Drugi održan u studenom u Zagrebu kada je potpisana i Deklaracija sveučilišta. Na ovom forumu sudionici će potpisati i akademski međuinstitucionalni sporazum o suradnji.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista