Održano predavanje lingviste prof. Claudea Hagègea

Filozofski fakultet
Održano predavanje lingviste prof. Claudea Hagègea

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanje je održao lingvist prof. Claude Hagège o temi „Karakteristike francuskog jezika za govornike drugih romanskih i slavenskih jezika“.

„Važno mi je prenijeti znanje o francuskom jeziku kroz četiri područja fonologije, morfologije, sintakse i semantike te uvijek volim razgovarati sa studentima o trenutnom stanju u regiji u koju dolazim, a ne samo o francuskom jeziku. Jako mi je lijepo ovdje, a posebno mi je drago što sam na Sveučilištu u Mostaru“, kazao je prof. Claude Hagège.

Prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. Sanja Bijakšić je istaknula kako je Francuska poznata po umjetnosti, kuhinji, vinima, modi te kako nije neobično čuti i francuske riječi koje koristimo u hrvatskome jeziku. „Sigurna sam da će mnogi od vas poželjeti učiti francuski jezik, a to je jezik turizma, ekonomije, prava, medija, kulinarstva…“, rekla je Bijakšić.

Prodekanica za međusveučilišnu i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. Ružica Zeljko-Zubac je naglasila kako je posebna čast gostovanje prof. Hagègea te se na Filozofskom nudi francuski jezik kao izborni C kolegij i mogu ga uzeti svi studenti našeg Fakulteta.

Claude Hagège je svjetski poznat francuski jezikoslovac te je od ranog djetinjstva okružen jezicima i kako sam kaže „strastveno je u njih zaljubljen“. Poznat je po tome što na različitom stupnju govori pedesetak jezika, neki od njih su: talijanski, engleski, arapski, mandarinski, hebrejski, ruski, mađarski, turski, perzijski, malajski, fulski, japanski te brojne druge.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista