Seminar o novim perspektivama održivog i profitabilnog razvoja smilja

Filozofski fakultet
Seminar o novim perspektivama održivog i profitabilnog razvoja smilja

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održan seminar o temi „SMILJE – nove perspektive održivog i profitabilnog razvoja“ kroz tri dana 6. i 27. veljače te 27. ožujka 2019. godine. Prvi dan seminara, 6. veljače (srijeda), bit će održano predavanje prof. Joachima Martina Hengleina u 9.00 sati u amfiteatru A. B. Šimić. Predavač će govoriti o globalnoj slici suvremene proizvodnje smilja s održivom i cjelovitom vizijom.  

Cilj seminara je cilj ukazati na mnoštvo mogućnosti održivog i profitabilnog razvoja proizvodnje i prerade smilja u Bosni i Hercegovini. Organizatori su Sveučilište u Mostaru i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet SUM-a.

Seminar će se održati u tri faze uključujući širu društvenu zajednicu, posebice male proizvođače i prerađivače smilja kao i start up kompanije kojima je potrebna podrška i vizija kako bi „Zlato iz sunca“ pretvorili u stalni prihod. Stoga je primarni zadatak seminara predstaviti važnost osiguravanja visoke kvalitete proizvoda uz ispunjavanje standarda koji se očekuju na međunarodnom tržištu smilja.

Organizacijom seminara i predstavljanjem znanstvenih dosega Sveučilište u Mostaru želi potaknuti izgradnju sustava suradnje s tom granom gospodarstva. Prijedlogom akcijskoga plana istaknula bi se važnost implementacije sustava upravljanja kvalitetom, od procesa proizvodnje, prerade, distribucije i prodaje do uključivanja agroturističkih i marketinških područja. Ovime se želi bosankohercegovačko smiljarstvo učiniti prepoznatljivim na karti važnih svjetskih tržišta.
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista