U tijeku veliki sportski događaj na SUM-u

sml
U tijeku veliki sportski događaj na SUM-u

Sveučilišna malonogometna liga (SML) ove godine ima rekordan broj natjecatelja njih 12. Natjecanju se priključio i Farmaceutski fakultet. Osim predstavnika fakulteta sudjeluju i momčadi Studentskog zbora i Studentskog centra. Liga je raspoređena u 11 kola. Počela je u veljači, a završava se početkom lipnja.

Ovo je već četvrta godina od pokretanja Sveučilišne lige. Održava se trenutno na najmodernijim malonogometnim terenima u Mostaru, Arena sport centra.

''Najposjećenije utakmice su već od petog kola, sve do polufinala i naravno finala'', rekao je Julio Zelenika, koordinator ove lige, koji je ujedno i predstavnik Pravnog fakulteta.

Kao i na svakom natjecanju i ovdje pobjednici odnose vrijedne nagrade. Glavna nagrada ovogodišnje lige je ostala ipak mala tajna, ali kako smo saznali od natjecatelja od prošle godine finalisti su osvojili nagradu od 2.000 KM. Pobjednik turnira predstavljat će Sveučilište u Mostaru na UNIADA-i u Beogradu na kojoj će sudjelovati sveučilišta sa područja bivše Jugoslavije.

Koliko je liga kvalitetna pokazuje činjenica da su studenti SUM-a ostvarili odličan rezultat u kvalifikacijama na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu, osvojivši četvrto mjesto 2016. godine. U 2017. godini prvaci lige su završili na trećem mjestu u Beogradu na UNIADA-i. Prošle godine Filozofski fakultet (FFMO) i Ekonomski fakultet (EF) Sveučilišta u Mostaru izborili su finale na UNIADA-i. FFMO je osvojio prvo mjesto na tom natjecanju i dokazao da Sveučilište u Mostaru uz sve svoje akademske uspjehe, ima i vrhunske sportaše.

“SML je odličanprojekt” ističe za Treći.ba Matej Marević, student Filozofskog fakulteta, koji je prošle godine nastupao za FFMO. „Lijep je osjećaj osvojiti prvo mjesto. Nadam se da ćemo i ove godine ponoviti prošlogodišnji uspjeh'', kazao je Matej.

Dosadašnji pobjednici SML-a bili su: 2016. godine Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, 2017. godine Ekonomski fakultet i 2018. godine Filozofski fakultet.
Trenutno je odigrano treće kolo. Pravni fakultet drži prvo mjesto s 9 bodova. Na drugom mjestu je ekipa Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a na trećem mjestu se nalazi StudenskiZbor, obe ekipe s 7 bodova.

Ljestvica:
1. Pravni fakultet – 9
2. Agronomskog i prehrambeno-tehnološkogfakulteta – 7
3. Studenski zbor – 7
4. Filozofski fakultet – 6
5. Građevinskifakultet–6
6. FakultetZnanstvenihStudija  - 6
7. Ekonomski fakultet – 6
8. Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti – 3
9. Medicinski fakultet – 3
10. Studentskicentar – 0
11. Farmaceutskog fakulteta – 0
12. Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike - 0

Azra Isić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista