Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

U Galeriji Aluminij predstavljen književni opus Vladimira Pištala

Značajan srpski književnik
U Galeriji Aluminij predstavljen književni opus Vladimira Pištala

Tražilo se sinoć mjesto više u mostarskoj Galeriji Aluminij, na predstavljanju stvaralačkoga opusa jednoga od najznačajnijih srpskih književnika današnjice, Vladimira Pištala.

Ovaj je kulturni događaj, u zajedničkoj organizaciji Galerije Aluminij, SKPD-a Prosvjeta Mostar i Matice hrvatske Mostar, privukao značajno mnoštvo zaljubljenika u vrijednu pisanu riječ kojima je Pištalov nakladnik Nenad Šaponja, u ime nakladničke kuće Agora, iznio podroban presjek povijesti piščeva stvaralačkog puta.

O značaju djela ovoga umjetnika mostarskih obiteljskih korijena govorio je mostarski književnik Dragan Marijanović, poručivši kako će proći još puno vremena dok se u slavenskomu književnom svijetu ponovno pojavi ime poput Vladimira Pištala kojemu su u krvi grumen mediteranske soli i miris knjiškoga papira.

Voditelj programa Darko Juka, prvi čovjek Aluminijevih korporativnih komunikacija, kazivao je ulomke iz odabranih Pištalovih knjiga, dometnuvši kako je svakomu onomu tko prati književnost današnjice poznato kako je Pištalo jednim od najplodnijih srpskih književnih pripovjedača.

Inače, upravo su predstavljanjem Pištalove najnovije knjige, imena Sunce ovog dana, otvoreni ovogodišnji Šantićevi dani u Mostaru, a nakon ukupno pedeset predstavljanja, dovršila je puni krug i vratila se u Mostaru, kao dio programa promoviranja cjelokupna autorova opusa.

Vladimir je Pištalo rođen 1960. godine u Sarajevu, autorom je niza uspješnica, od poetskih proza, do romana. Živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje predaje svjetsku i američku povijest na Sveučilištu Becker College u Worcesteru, u saveznoj državi Massachusetts, stoji u priopćenju.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.