Grabar-Kitarović: Huligani žele ocrniti Hrvatsku

Ured predsjednice
Grabar-Kitarović: Huligani žele ocrniti Hrvatsku

Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u subotu je osudio postavljanje nacističkog simbola na travnjaku splitskog stadiona Poljud koji je uočen tijekom nogometne utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji ju žele ocrniti.

"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu", priopćio je Ured predsjednice, ističući da Hrvatska ima najbolje i najvjernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski nogomet, nego i hrvatsku državu.

Ustvrdila je da je tim činom nanesena nemjerljiva šteta ugledu hrvatskih građana i domovine u svijetu. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj.

"Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja", navela je predsjednica u priopćenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koje su prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog križa, prenosi Fena.

Monika Ćubela
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista