Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Prvi svemirski hotel će se lansirati 2021.

svemir
Prvi svemirski hotel će se lansirati 2021.

Kompanija Orion Span će uskoro pružati uslugu putovanja izvan našeg planeta.

Naime, osnivač i direktor Frank Bunger je na Space 2.0 samitu u Kaliforniji najavio svoj projekt. Prema njegovim riječima, luksuzni svemirski hotel pod imenom Aurora Station će se lansirati 2021. godine, a prvi gosti će u njemu moći odsjesti 2022. Što se tiče cijene, rijetki će moći priuštiti ovakvo putovanje jer 12 dana boravka u svemiru će koštati 9,5 milijuna dolara.

U hotelu će moći boraviti 6 osoba (4 putnika i 2 člana posade). Orion Span nudi nezaboravno iskustvo, jer će putnici iskusiti nultu gravitaciju i imati zadivljujući pogled na planet Zemlju. Ujedno, doživjet će 16 izlazaka i zalazaka sunca u jednom danu, prenosi geek.hr.

Stručnjaci iz kompanije namjeravaju sami sagraditi svemirsku postaju, ali lansiranje će možda obaviti u suradnji s drugim kompanijama. Ovaj svemirski hotel će biti 13,3 m dug i 4,3 m širok. Putnici će se moći koristiti brzim internetom kako bi se mogli javiti obitelji i prijateljima. U luksuznom uređenom prostoru oni će moći iskusiti kako izgleda život astronauta. Prije samog putovanja, turisti će morati provesti 3 mjeseca na pripremama u Hustonu.

 

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.