25. obljetnica Zajednice radio amatera Herceg Bosne

RADIO
25. obljetnica Zajednice radio amatera Herceg Bosne

Zajednica radio amatera Herceg Bosne (ZRHB) je udruga hrvatskih radio klubova koja se među prvima organizirala još za vrijeme Domovinskog rata, a njeni utemeljitelji bili su ratni vezisti Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Jedna je od tri udruge radio amatera koje djeluju na području Bosne i Hercegovine. Ove godine obilježavaju 25. obljetnicu utemeljenja nizom aktivnosti kako na lokalnom tako i na svjetskom nivou. Planirali su aktivirati specijalni pozivni znak E725ZRHB gdje će radio amateri iz cijelog Svijeta nakon ostvarene veze  imati prigodu osvojiti specijalnu diplomu i QSL razglednicu a preko kojih će saznati nešto više o radio amaterima Herceg Bosne i njihovim aktivnosti.

Radio amateri Herceg Bosne su već uveliko poznati u svjetskim okvirima jer se svake godine u međunarodnim natjecanjima redovno nalaze u samom vrhu. Zajednica radio amatera Herceg-Bosne djeluje i razvija svoju djelatnosti na području elektronike, radijskih komunikacija, satelitskih komunikacija a u svrhu razvoja, zaštite i promidžbe radioamaterizma i radioamaterske djelatnosti.

Kroz radio amaterske tečaje i prezentacije uvode mlade ljude u oblasti radio tehnike, elektronike, a u posljednje vrijeme informatike i računalne tehnike što bitno doprinosi podizanju opće tehničke razine društva u cjelini.

 

vecernji.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista