Mostar povezuju s Kölnom, Düsseldorfom ili Stuttgartom

EUROWINGS ĆE ODLUČITI
Mostar povezuju s Kölnom, Düsseldorfom ili Stuttgartom

Zrakoplovi niskotarifne njemačke kompanije Eurowings od sljedeće će godine letjeti prema Mostaru nakon što je grad na Neretvi u srijedu pobijedio u online natjecanju korisnika Facebooka koji su birali iduće odredište te tvrtke.

Kako je za Dnevnik 3 FTV-a izjavio direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, njemačka će firma odlučiti između tri grada – Kölna, Düsseldorfa ili Stuttgarta. Prema njegovim riječima, nije se bilo lako izboriti za ovu liniju između Sarajeva i Splita, a mostarsku Zračnu luku očekuje i neophodna modernizaicija, kao i povećanje broja zaposlenih.

Osim Eurowingsa, koji bi sa mostarske zračne luke letove trebalo uspostaviti od svibnja 2018. godine, još dva operatera izrazila su zainteresiranost za letove iz Mostara – hrvatski Croatia Airlines i turski Turkish Airlines.

Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nije krio zadovoljstvo pobjedom Mostara u online glasovanju, pa je zahvalio svima u BiH i dijaspori koji su dali svoj glas za Mostar, prenosi hms.ba.

“Pobjeda Mostara u kampanji Eurowingsa je otvaranje Mostara prema Europi. Riječ je dolasku renomirane i pouzdane europske grupacije. To je privilegija za sve građane Mostara”, rekao je Bešlić. Inače, Mostar je od obustave veze prema Zagrebu prije deset godina ostao bez redovitog leta, a u zračnu luku slijetali su samo charter zrakoplovi uglavnom s turistima za Međugorje.

Proteklih sezona postojao je i komercijalni let –  letjelo se dva puta tjedno između ožujka i listopada, i to kompanijom Mistral Air, a iz Zračne luke Mostar letjelo se za Rim, Bari i Napulj. Mostar ima 88 posto udjela u Zračnoj luci Mostar, a suvlasnik ostalih dvanaest posto je Zračna luka Zagreb.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C