Čokoladna torta s jagodama

RECEPT
Čokoladna torta s jagodama

Stigla je sezona jagoda, pa samim tim i sočnih recepata koji će oduševiti vaše nepce. Ovaj recept je jednostavan i brz, ne peče se, a ukusom će oduševiti i najkritičnije gurmane.

Kolač se sastoji od dva dijela, kore i kreme. Sastojke za koru je potrebno smiksati u blenderu. A sastojke za kremu otopiti na pari.

Sastojci za koru:

bademi (3/4 šalice od 2 dcl)
zobene pahuljice (60 g ili malo manje od jedne pune šalice)
datulje (1 šalica)
med ili sirup agave ili javorov sirup (1/4 šalice)
kokosovo ulje (1/4 šalice)

Sastojci za kremu:

tamna čokolada (150 g)
kokosovo mlijeko (1 veća limenka, samo čvrsti dio)
med ili sirup agave ili javorov sirup (2 žlice)
ekstrakt vanilije (1 čajna žlica)
malo soli

Priprema:

Sastojke za koru nakon što smo smiksali u blenderu utisnemo u manji kalup promjera 19 cm. Po želji koru možemo ispeći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Od kokosovog mlijeka ubacimo samo čvrsti dio u čokoladu na pari, a kokosovu vodu možemo iskoristiti za proljetnu čorbicu kakve prave na Tajlandu. Nakon što sklonimo s vatre, kremu ostavimo da se prohladi i prelijemo po kori.

JAGODE zabodemo u prohlađenu kremu prije nego stavimo u hladnjak da se stisne!

Koru možete improvizirati i dodavati orašaste plodove po želji.

U slast!

Zita Jerković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperature: 29°C