back to top

25. Festival dječjeg teatra BiH: „Duvanjska trnoružica“ najbolja predstava u cjelini, Matea Bagarić najbolja ženska uloga

Završio je 25. Festival dječjeg teatra BiH, a stručni žiri kojega čine Mirza Bajramović, Tarik Džinić i Emir Ibrahimović donio je odluku o nagrađenim sudionicima festivala.

Stručni žiri dodjeljuje pohvalu za Dramski studio JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa za aktualnost teme u predstavi „NPC Live“ i pohvalu za „ARS CENTAR“ za djecu i mlade Zenica za promociju njegovanje baletske forme za djecu i mlade.

Također dodijeljene su i nagrade, a glase ovako:

  • Nagrada za likovnost predstave dodjeljuje se KŠC „Sveti Franjo „Tuzla za predstavu „EKO EKO“
  • Nagrada dramsko-pedagoški rad dodjeljuje se: Amri Dedić, Tarik Dedajić i Emini Moranjkić iz Pozorišta mladih Tuzla
  • Nagrada za najbolju žensku ulogu dodjeljuje se: Matei Bagarić iz OŠ fra Mije Čuića-Bukovica, Tomislavgrad iz predstave „Duvanjska trnoružica“.
  • Nagrada za najbolju mušku ulogu dodjeljuje se: Dušan Sušič iz predstave „Mala princeza“ Dramski studio za djecu i mlade, kulturna scena „Male stvari“ Trebinje.
  • Nagrada za predstavu u cjelini dodjeljuje se: OŠ fra Mije Čuića-Bukovica Tomislavgrad za predstavu „Duvanjska trnoružica“.

Čestitamo svim dobitnicima nagrada, a posebno učenicima OŠ fra Mijo Čuić iz Bukovice i Matei Bagarić koji su ostvarili odličan uspjeh na 25. Festivalu dječjeg teatra BiH!

Tomislavcity/ BKC Gračanica

Objava 25. Festival dječjeg teatra BiH: „Duvanjska trnoružica“ najbolja predstava u cjelini, Matea Bagarić najbolja ženska uloga pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima