back to top

Berlin u nestrpljenju pred utakmicu Hrvatska – Španija

Ulaznica u Europsko nogometno prvenstvo je pred vratima.

Budući da se Berlin smatra “epicentrom” nadolazećih događanja, gdje će se održati prva i najvažnija kvalifikacijska utakmica Vatrenih, očekuje se dolazak između 50 i 100 tisuća hrvatskih navijača u ovaj njemački grad. Hrvatska katolička misija, koja je uključena u organizaciju i doček navijača, radi sve što je u njihovoj moći kako bi stvorila domaću atmosferu. Raspolažu svojim resursima za igrače i navijače kako bi im boravak u Berlinu bio što ugodniji. U suradnji sa hrvatskim pojedincima i berlinškim udrugama, osigurat će gledanje utakmice u tamošnjim ugostiteljskim objektima i centrima gdje će se Hrvati okupljati, izjavio je fra Zvonko Tolić, voditelj HKM-a Berlin.

Pri dolasku hrvatskih igrača u Neuruppin, 9. lipnja u poslijepodnevnim satima, klapa HKM Berlin i misijska folklorna skupina će ih pozdraviti pjesmom.

“Kao Hrvatska misija, stojimo na raspolaganju igračima, stožeru i navijačima. Možete računati na nas i za duhovni život. Vjerujemo da ćemo se zajedno veseliti i da će naši igrači učiniti Hrvatsku ponosnom i sretnom”, dodaje fra Zvonko.

Važno je napomenuti da su organizirani i “Vatreni dani” za navijače.

Tomislav Orlović, jedan od organizatora “Vatrenih dana” u Berlinu, ističe da je ovaj projekt podijeljen u dva dijela.

Naime, 15. lipnja od 11 sati, navijači koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice za stadion moći će se okupiti u prostoru Columbiahalle. Tamo će moći zajedno pratiti utakmicu i navijati. Vanjski i unutarnji prostor tog objekta može primiti oko 5 tisuća ljudi.

Drugi dio projekta “Vatrenih dana” odnosi se na koncert koji će se održati u istom prostoru nakon 21 sati. Josip Ivančić i Miroslav Škoro će nastupiti pred publikom, a planirano je da koncert traje do kasno u noć.

Berlin u nestrpljenju pred utakmicu Hrvatska – Španija

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti ovdje.

Tomislav Orlović ističe da su dobili mnogo pohvala za organizaciju ovog događaja.

“Projekt smo započeli prije nekoliko tjedana jer nismo bili sigurni hoće li HNS organizirati nešto slično. S obzirom na očekivani veliki broj ljudi, propisi su vrlo strogi – npr. moramo imati više od 40 ljudi u osiguranju te stalno dostupnu sanitetu.

Gledamo to s pozitivne strane i veselimo se što smo planirali središte okupljanja za hrvatske navijače.

Mislim da će svi koji dođu na vrijeme naći svoje mjesto. Ulaznice za koncert su u prodaji i ograničene na tri tisuće karata”, zaključuje Orlović.

Sretno Hrvatska, sretno navijači!

S.K/Tomislavcity

Objava Berlin u iščekivanju utakmice Hrvatska – Španjolska pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima