back to top

Biciklistički klubovi Hercegovine: Jedinstvenost i povezanost

HercegovinaBike udruženje ponovo je okupilo biciklističke klubove iz cijele Hercegovine, čak 18, kako bi sumirali rezultate prve polovine 2024. godine, uskladili ciljeve i razgovarali o planovima do kraja sezone. Cikloturizam je jedan od najbrže rastućih segmenata turizma, privlačeći sve više cikloturista iz cijelog svijeta. To motivira klubove u Hercegovini da udruže snage i postave zajedničke ciljeve kako bi predstavili svoju zemlju kao vrhunsku turističku destinaciju.

Jedna od glavnih tema sastanka bila je nadolazeći Continental Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji će ove godine privući goste iz 20 zemalja svijeta. Festival će biti centralno okupljalište svih klubova, gdje će zajedno predstaviti Park prirode Blidinje i Bosnu i Hercegovinu kao zemlju sporta, kulture, vrhunske gastronomije i prirodne ljepote.

Ukratko, zemlja koja zaslužuje pažnju i nudi mnogo, te zaslužuje duži boravak.

Na kraju sastanka dogovoreni su i novi planovi za rad s mlađim generacijama, kako bi se što više djece i mladih privuklo u ovaj sport. Time bi buduće generacije nastavile razvijati misiju i ciljeve započete od strane njihovih starijih kolega.

“Ova jedinstvenost, kohezija i udruživanje klubova predstavljaju veliku stvar. Okupiti ovako velik broj klubova iz Hercegovine, koji su složni u svojim ciljevima i misiji, nije mala stvar, te će ovo sigurno donijeti velike rezultate. Bitno je napomenuti da su s nama i kolege iz Biciklističkih klubova Metković i Imotski iz susjedne Hrvatske, s kojima imamo izvrsnu suradnju. U budućnosti planiramo velike projekte koje ćemo zajedno realizirati, a koji će sigurno pridonijeti boljitku turizma i sporta u našoj zemlji”, izjavio je Toni Zorić, predsjednik Udruge HerzegovinaBike.

Biciklistički klubovi Hercegovine: Jedinstvenost i povezanost

“Planiramo i dodatne edukacije cikloturističkih vodiča, jer za njima imamo velike potrebe, te bolju suradnju s turističkim agencijama, kako domaćim, tako i stranim. Cilj nam je omogućiti bolje uvjete života i dodatna zaposlenja u turizmu, kako bi naši ljudi našli dodatne prihode i zaposlenja koja će im omogućiti da ostanu u zemlji i ne odlaze iz Bosne i Hercegovine zbog boljih uvjeta. Zaista vjerujem da ovdje život može biti bolji i jest bolji od života u stranoj zemlji, zemlji u kojoj si daleko od svoje kuće i rodnog kraja. Cikloturizam vidimo kao granu djelatnosti koja može mnogo pridonijeti boljim uvjetima i boljem razvoju naše zemlje u pravcu turizma, jer mi jesmo turistička destinacija. Privlačimo sve veći broj turista, samo se moramo bolje organizirati, iskoristiti sve svoje mogućnosti i potencijale i sigurno možemo napraviti velike stvari”, dodao je Zorić.

Biciklistički klubovi Hercegovine: Jedinstvenost i povezanost

Continental Blidinje BIKE Festival sljedeći je veliki događaj u Bosni i Hercegovini koji se održava od 12. do 14. srpnja 2024. godine, a hercegovački biciklisti ovim putem pozivaju sve zainteresirane da posjete Blidinje i provjere što su sve organizirali kako bi se predstavili kao vrhunska destinacija. Izložbeni sajmovi, rekreativne biciklijade, edukativne radionice, zabavni program te profesionalne utrke Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 XCM Maratona samo su dio bogatog programa.

Biciklistički klubovi Hercegovine: Jedinstvenost i povezanost

Više detalja možete pronaći na www.bbf.ba.

Ovaj članak o Biciklističkim Klubovima Hercegovine: Jedinstveni i povezani prvi puta je objavljen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima