back to top

BIHAMK: Upozorenje vozačima zbog gužvi na granicama, poziv na oprez

Povoljne vremenske prilike i dani vikenda svakako će utjecati da danas na mnogim putnim pravcima, ali i graničnim prijelazima, frekvencija vozila bude pojačana.

Molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da prave češće pauze ukoliko putuju na dužim relacijama. Izbjegavajte rizična pretjecanja. Obratite pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, a u gradskim zonama i na povećan broj korisnika električnih romobila. Apeliramo i na ostale sudionike u prometu da budu oprezni i da poštuju sve propise, poručuju iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je promet na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim cestama: Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Gradišku. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Šepak duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Povremeno se na GP Doljani formiraju duže kolone putničkih vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protječe uz zadržavanja do 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Objava BIHAMK: Gužve na granicama, vozači se pozivaju na oprez pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima