back to top

Da li je propao Rimčev projekt vrijedan 30 miliona KM u BiH?

Nakon povlačenja zahtjeva za koncesiju – evo što kaže firma Continental Adventure

Mate Rimac i Marin Mamuza su povukli zahtjev za koncesiju nakon pobune mještana sela Miši i Golinjevo. Mamuza je naglasio “veliku podjelu u javnosti” oko ove dodjele.

Iako zvanična potvrda još nije stigla, Marin Mamuza je na društvenim mrežama objavio detalje projekta i probleme s kojima se susreću.

Otkako su kupili zemljište prije 4 godine, izgradili su kuće za odmor na obroncima Tušnice s posebnom pažnjom prema prirodi. Tvrdnje o uništavanju prirode su, kako kaže, neutemeljene.

Firma zapošljava 12 ljudi i do sada je investirala preko 4 miliona maraka, s fokusom na lokalnu zajednicu. Planiraju izgraditi turistički resort i stvoriti 70 radnih mjesta.

Marin Mamuza naglašava koristi koje bi projekt donio zajednici, ističući visoko plaćena radna mjesta i ekonomski razvoj. Ipak, suočeni su s dezinformacijama i problemima u javnosti.

Mamuza je pozvao na transparentnu raspravu, ističući neistine i poteškoće s kojima se suočavaju. Istakao je da žele pozitivno doprinijeti zajednici, ali se suočavaju s otporom i dezinformacijama.

Biznis.info

Izvor: ( livnovine.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima