back to top

Detalji tragičnog događaja kod Splita: Radnik iz Livna pao sa skele i izgubio život

Očevid u Srinjinama još uvijek traje oko 19 sati, provode ga policija, državno odvjetništvo i inspektori zaštite na radu radi utvrđivanja okolnosti pada sa skele i smrtnog stradavanja muškarca. Policijska uprava splitsko-dalmatinska je o tome obavijestila prije par sati.

Na mjestu nesreće, gdje se uglavnom nalaze privatne kuće, nije bilo puno ljudi, osim susjeda i jednog od radnika koji je radio sa preminulim tog dana.

Izgled kuće sugerira da su radovi tek počeli i da se gradilištu može pristupiti sa ulice. Radnik u odijelu i radnim čizmama je za Slobodnu Dalmaciju rekao:

– Bio sam samo tri metra udaljen kada se sve desilo. Pao je sa male visine, možda metar do metar i pol. Danas nas je bilo troje ovdje. Muškarac je bio iz Livna, Bosne i Hercegovine. Ja sam također iz BiH i putujem do Srinjina, a on je bio stariji neženja, vjerojatno je i živio ovdje. Nije mu više trebao posao, mogao je biti u mirovini, ali je želio raditi zbog slobodnog vremena.

Samo sam ga odjednom vidio na tlu. Pokušao sam mu pomoći, ali već je bilo prekasno. Treći radnik je otrčao po dolasku policije. Vlasnik je dolje sa policijom. Zaista me čudi što se ovo dogodilo s obzirom na to da ima posla, nedostaje radne snage, nije bilo pritiska niti stresa, nije ni do novca. Nisam siguran je li problem bio u srcu, suncu, da li se osjećao tijesno ili nešto drugo – rekao je.

Susjed je samo dodao kako radnici nisu pravili probleme i da ih nije ni poznavao prije ovog nesretnog događaja.

 

Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima