back to top

Dobro jutro iz Tomislavgrada – vedro i toplo!

Temperatura zraka je 13 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem vedro je, ima malo magličastih oblaka na putu sunčanih zraka, ali i oni polako nestaju.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, lipanjski vedar i sunčan, mirisan i ptičjom pjesmom pozdravljen, raspjevan. Vjerujemo da ste se dobro naspavali, lijepo sanjali i kuhate prvu jutarnju kavu, mi, hvala na pitanju, rano legli, naspavali se, pa uranili, zoru prevarili i već odavno kavu popili, a vi imate još vremena do početka radnoga dana.

Osim što je lipanj mjesec od mirisa ne samo lipa nego raznovrsnoga cvijeća, samoniklog i onoga uzgajanog, lipanj je mjesec s najviše svetkovina u godini: sutra je svetkovina Presvetog Srca Isusova, koja se slavi u Župi Kongora, u subotu je u Kovačima svetkovina Bezgrešnog Srce Marijino, pa svetkovina Svetog Ante u Šujici i Brišniku, pa Svetog Ive u Rošku Polju, pa Svetog Petra i Pavla u Mesihovini, pa dodajte svetkovinama i svete nedjelja, pa je svaki treći dan u lipnju svetkovina.

Ali neka, neka svetaca i svetkovina i svetih nedjelja, neka nas štite s nebeskih visina, a mi ćemo im pomoći čuvajući sami sebe od svakoga grijeha, od svake opasnosti i nevolje. Znate onu “Ako se sam čuvaš i Bogu pomažeš da te lakše čuva!”

S ljubavlju u srcu i mirom u duši, pozitivnim mislima i empatijom, uz zahvalnost Bogu na novom danu-velikom daru, s osmijehom na usnama širite radost i dobre vibracije svuda oko sebe!

www.tomisalvnews.com

Izvor: ( www.tomislavnews.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima