back to top

Drugo izdanje festivala mažoret plesa KiNoRa održano u Rami

Drugo izdanje festivala mažoret plesa KiNoRa održano je danas, 12. svibnja 2024. godine, u Prozoru. Mažoretkinje iz Kiseljaka, Novog Travnika i Rame publici su priuštile pravi plesni spektakl uz poruku da je ples zaista ono što nas spaja!

Festival se i ove godine sastojao od dva natjecateljska dijela, KiNoRa KIDS i KiNoRa FEST. Prije samog spektakla u sportskoj dvorani u Prozoru, ulicama je prošao svečani defile predvođen Limenom glazbom “Lašva” iz Nove Bile. Osim tri kluba osnivača festivala, KiNoRa festivalu su se ove godine pridružile i mažoretkinje iz Čitluka i Trilja. U revijalnom dijelu festivala još jedan nastup u Rami upisao je Hrvatski cheerleading klub Široki Brijeg.

Ovogodišnja KiNoRa GRAND PRIX nagrada za tim koji ima sve pripala je Mažoretkinjama općine Čitluk

Tijekom dana održalo se KiNoRa KIDS izdanje festivala, a stručni ocjenjivački žiri, koji su činili licencirani sudci i treneri, izabrali su najbolje u sljedećim kategorijama:

  • Kadeti A formacija štap – 1. Novi Travnik, 2. Čitluk, 3. Kiseljak, 4. Rama
  • Kadeti B formacija štap – 1. Novi Travnik, 2. Rama
  • Solo kadet štap – 1. Čitluk, 2. Kiseljak, 3. Rama, 4. Novi Travnik
  • Duo kadet štap -1. Novi Travnik, 2. Kiseljak, 3. Rama
  • Junior solo štap – 1. Rama, 2. Novi Travnik, 3. Kiseljak

Svim su sudionicama i najboljim mažoretkinjama dodijeljene medalje i pehari.

U večernjim satima po dolasku u dvoranu slijedio je doček na crvenom tepihu, ulazak gostiju i svečano otvorenje festivalskog spektakla! Umjetnički ocjenjivački žiri KiNoRa FEST dijela činili su visokokvalificirani plesači, glazbenici, dizajneri i stručni suradnici festivala.

GRAND PRIX pobjednik kući je osim novčane nagrade ponio statuu festivala i zahvalnicu, dok su ostali timovi dobili statuu i zahvalnicu.

“Našim mažoretkinjama nastojimo stvoriti nova poznanstva, iskustva i druženja kako bismo ojačale njihove osobnosti, kako bi one izrastale u kvalitetne mlade osobe koje su privržene svojim domovima, svojim županijama, svojoj državi! (…) Želimo i mažoret dignuti na jednu novu i suvremenu razinu, u Bosnu i Hercegovinu dovoditi razne scenske izvođače kako bismo našoj publici kroz raznolik program festivala pružile nova iskustva te ostavile utisak modernog, novog i suvremenog događaja u našoj sredini!”, poručile su mažoretkinje iz Kiseljaka, Novog Travnika i Rame.

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!


Izvor: ( ramski-vjesnik.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima