back to top

Duško Valentić preminuo

Naš poznati glumac Duško Valentić preminuo je u 75. godini. Posebno je poznat po ulozi Papundeka u seriji Velo Misto, kao i drugim ulogama u Gavelli i Teatru ITD.

Duško Valentić rođen je 31. januara 1950. godine u Pančevu, a preselio se u Zagreb sa sedam godina. Upisao se na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu prije mature i cijelu karijeru proveo je u Gradskom dramskom kazalištu Gavelle.

Ostvario je preko šezdeset filmskih i televizijskih uloga, a publika će ga pamtiti po ulogama u matičnom kazalištu, kao što su Voltaireov “Candide” i Shakespeareov “Othello”.

Igrao je u brojnim djelima Bena Jonsona, Luigija Pirandella, Eduarda De Filippa, Ive Brešana, Horvatha von Odona, Milana Begovića, F.M. Dostojevskog, A.P. Čehova, Friedricha Schillera, Augusta Strindberga.

Bio je dio predstave “Kroatenlager”, predstave nastale po Krležinim djelima, te u predstavi “E, moj sokole” po motivima Kozarčevog “Đuka Begovića” i u mnogim drugim ulogama.

Sućut Jandrokovića: Valentićeva umjetnička ostvarenja trajno u hrvatskoj kulturi

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obitelji televizijskog, filmskog i kazališnog glumca Duška Valentića, ističući da će njegova umjetnička ostvarenja zauvijek živjeti u hrvatskoj kulturi.

“Napustio nas je čovjek koji je svojom glumačkom osobnošću obilježio brojne televizijske serije, filmove i kazališne predstave, posebno u Gavelli, Teatru ITD i Hrvatskom narodnom kazalištu. Pamtit ćemo ga kao Papundeka u ‘Velom mistu’, ulogom koja će zauvijek ostati u srcima publike,” rekao je Jandroković izražavajući sućut u ime Hrvatskog sabora i osobno.

Odlazak cijenjenog glumca Duška Valentića predstavlja veliki gubitak, a njegova umjetnička ostvarenja će ostati trajna vrijednost i doprinos hrvatskom kulturnom stvaralaštvu, dodao je Jandroković.

Objava Preminuo glumac Duško Valentić prvi put se pojavila na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima