back to top

Fotografija: Misa Presvetog Srca Isusova u Studencima okupila veliki broj vjernika

Posljednja večer duhovne priprave za proslavu Presvetog Srca Isusova u Studencima, Uočnica, najvažniji je dio devetodnevne pobožnosti. Crkva u Studencima sinoć bila je ispunjena vjernicima i hodočasnicima.

Večer je počela molitvom Zlatne krunice i pobožnosti, nakon čega je uslijedila misa koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, uz koncelebraciju don Ivana Perića, don Branka Šimovića i đakona Antonia Zirduma.

Središnji dio večeri bio je svečana procesija oko crkvenog dvorišta. Na čelu procesije su išli ministranti, mladi u narodnim nošnjama s crkvenim zastavama i kipom Srca Isusova, svećenici te vjernici. Po povratku u svetište, uslijedio je blagoslov.

Župnik se zahvalio biskupu Petru Paliću na predvođenju misnog slavlja, kao i svim prisutnim vjernicima.

Današnja svečanost Presvetog Srca Isusova započela je ranim jutarnjim misnim slavljima u 7 sati, kojima je predsjedao don Tomislav Ljuban, župnik sv. Mateja iz Mostara. U 9 sati, misu će predvoditi don Bernard Marjanović, župnik iz Gabela Polja, dok će središnje svečano misno slavlje biti u 19 sati, a predvodit će ga fra Lazar Perica, svećenik šibenske biskupije.

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

Objava Foto: Uočnica Presvetog Srca Isusova u Studencima okupila brojne vjernike pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Izvor: ( radioljubuski.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima