back to top

FOTOGRAFIJA: Pobjeda KK Koš iz Sarajeva na 3. Summer Cupu u Neumu

Treći Summer Cup u Neumu je okupio mlade košarkaške talente iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, pružajući uzbudljive utakmice i pokazujući rastuću kvalitetu košarke u regiji. Turnir je održan ovoga vikenda, a natjecale su se brojne ekipe, što je privuklo pažnju ljubitelja košarke i lokalne zajednice.

Borba za peto mjesto

Utakmica za peto mjesto je bila između ŠK Zrinjski i HKK Brotnjo. U napetom meču, ekipa ŠK Zrinjski je uspjela pobijediti rezultatom 43:33, pokazujući solidnu obranu i precizne napade.

Utakmica za treće mjesto

Za treće mjesto su se borili domaćini, ŠK Neum, protiv ekipe KK AS Herceg Novi. Iako su domaćini uložili veliki trud, ekipa iz Herceg Novog je pokazala superiornost i slavila rezultatom 57:25. Unatoč porazu, ŠK Neum je ponosno predstavio svoje boje i ostavio dobar utisak na domaćoj publici.

Finale

Finalna utakmica je donijela najviše uzbuđenja. HKK Dubrovnik se suprotstavio KK Koš iz Sarajeva u borbi za prvo mjesto. Ekipa KK Koš je dominirala tokom cijele utakmice i na kraju pobijedila rezultatom 76:32.

Zahvale i očekivanja

Organizatori iz Škole košarke Neum su izrazili zahvalnost svima koji su podržali ovaj događaj, posebno Općini Neum. Također su zahvalili svim ekipama na učešću i fer igri, te izrazili nadu da će se iduće godine okupiti još veći broj timova i da će turnir nastaviti rasti i privlačiti mlade košarkaške talente iz regije.

Treći Summer Cup Neum je još jednom pokazao koliko je sport važan za povezivanje mladih i promicanje zdravog načina života. Radujemo se idućem izdanju ovog turnira i novim košarkaškim uzbuđenjima koje će donijeti u naš grad, poručili su iz Škole košarke Neum.

Objava FOTO: Završio 3. Summer Cup Neum: KK Koš iz Sarajeva odnio pobjedu pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima