back to top

FOTOGRAFIJA: Proslava blagdana sv. Jure u Dragićini

U utorak je u Dragičini svečano proslavljen dan sv. Jure, zaštitnika mjesta i simbola hrabrosti i snage.

Mještani su se okupili na misnom slavlju koje je predvodio fra Stanko Pavlović, uz koncelebraciju fra Mile Vlašića i fra Luke Marića.

Nakon liturgijskog dijela, druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom ispred doma, gdje se već tradicionalno okupljaju mještani. Razgovori, smijeh i pjesma ispunili su prostor, dok su se na stolovima izmjenjivale domaće delicije.

Druženje je proteklo u duhu zajedništva, a mještani su još jednom pokazali kako se tradicija i kultura njeguju i prenose s koljena na koljeno. Sv. Jure će i dalje biti simbol koji ih okuplja i vodi kroz izazove svakodnevice, podsjećajući na snagu koja se rađa iz zajedništva i vjere.

Ovaj dan će ostati upisan u sjećanjima kao još jedan prekrasan primjer kako se u Dragičini čuva i slavi baština predaka, s nadom da će buduće generacije nastaviti ovu lijepu tradiciju.

FOTOGRAFIJA: Proslava blagdana sv. Jure u Dragićini

FOTOGRAFIJA: Proslava blagdana sv. Jure u Dragićini FOTOGRAFIJA: Proslava blagdana sv. Jure u Dragićini FOTOGRAFIJA: Proslava blagdana sv. Jure u Dragićini FOTOGRAFIJA: Proslava blagdana sv. Jure u Dragićini

Post FOTO: Blagdan sv. Jure proslavljen u Dragičini je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima