back to top

Fratar rođen u Livnu se oprostio od vjernika u Njemačkoj i vraća se u domovinu.

U nedjelju, 7. srpnja 2024. godine, Hrvatske katoličke zajednice Svete Obitelji Reutlingen, Svetog Nikole Tavelića Metzingen te Sv.Vinka Paulskoga Tübingen s puno zahvalnosti oprostile su se od svoga župnog vikara fra Milana Gele koji se nakon završenog doktorskog (postdiplomskog) studija u Tübingenu vraća  na novu dužnost u svoju redovničku zajednicu franjevaca konventualaca u domovinu.

Svete mise su održane uobičajenim nedjeljnim rasporedom – ujutro u crkvi Svetog Wolfganga u Reutlingenu, u podne u crkvi svetog Bonifacija u Metzingenu te popodne u crkvi sv.Ivana Evanđeliste u Tübingenu.

Fra Milan se skromno oprostio riječima “Hvala i oprosti” na sve tri mise.

Nakon svetih misa, organiziran je domjenak u obližnjim župnim prostorijama i dvoranama kako bi se fra Milanu iskazala zahvalnost za šest godina službe u ovim hrvatskim katoličkim zajednicama.

“Hvala fra Milane na svim darovima i blagoslovima koje si nam donio. Tvoja su nam djela i riječi, začinjeni iskrenim osmijehom, duboko dojmili i zauvijek će nam ostati u srcu.”, riječi su objavljene na mrežnim stranicama ovih zajednica.

Odlukom biskupije Rottenburg – Stuttgart, ove zajednice neće dobiti novog svećenika na fra Milanovo mjesto unatoč njihovim argumentima. Župnik ovih hrvatskih zajednica od jeseni 2021. godine je vlč. Andrija Župarić.

Na facebook stranici ovih zajednica, objavljeno je: “U srcima naših vjernika puno je zahvalnosti za sve one zamjene, ispovijedi, sv. mise i tako lijepe trenutke provedene zajedno. Fra Milane, hvala za sve! Sretno tamo gdje budeš.”

Fra Milan Gelo, rođen u Livnu 1989., završio je Opću gimnaziju u Livnu. Za svećenika je zaređen u zagrebačkoj katedrali 2016. godine. Napisao je i za list Hrvatskih katoličkih zajednica koji izlazi u Frankfurtu na Majni.

Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima