back to top

Grad Mostar izgradiće reciklažna dvorišta na dvije lokacije.

Prvo reciklažno dvorište uskoro će biti otvoreno u gradu Mostaru, gdje će građani moći donijeti otpad za reciklažu. Trenutno se završavaju radovi na uređenju dvorišta u sklopu J.P. Komunalno d.o.o. Mostar na lokaciji Bišće polje.

Danas su, u pratnji gradonačelnika Mostara dr. Maria Kordića, predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, direktora J.P. Komunalno Đanija Rahimića i izvršne direktorice Jadranke Senkić, reciklažno dvorište posjetili predstavnici Udruženja ANIN koje okuplja komunalna poduzeća u Norveškoj.

Gradsko vijeće Mostara je osiguralo sredstva za izgradnju dva reciklažna dvorišta, odnosno dva prihvatna mjesta za reciklažni otpad. Izgradnja dvorišta na lokaciji Bišće polje je gotova, dok se za Sjeverni logor rješavaju dokumenti za početak izgradnje. Građani će moći donijeti samo otpad koji se može reciklirati, poput stakla, plastike, najlona, kartona i sličnih materijala.

Grad Mostar izgradiće reciklažna dvorišta na dvije lokacije.

Gradska uprava Mostara označila je rješavanje komunalnih problema kao jedan od prioriteta, što je potvrđeno pokretanjem projekta izgradnje reciklažnih dvorišta. Na današnjem sastanku istaknuta je važnost suradnje s građanima na ovim projektima, kako bi se podigla svijest o zaštiti okoliša i odlaganju otpada.

U realizaciji projekta reciklažnih dvorišta u Mostaru partner je udruženje ANIN iz Norveške, čiji su predstavnici izrazili zadovoljstvo provedbom projekta. Norveška komunalna poduzeća donose dugogodišnje iskustvo u rukovanju otpadom, što je važno za kreiranje zajedničkih strategija, razmjenu iskustava i praksi.

Reciklažno dvorište na lokaciji Bišće polje posjetili su i predstavnici Udruženja ANIN Balkan, mreže čiji je cilj jačanje suradnje gradova iz Norveške i bivše Jugoslavije u oblasti upravljanja otpadom.

Izvor: ( www.mostar.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima