back to top

Hercegovina će biti obogaćena sa 12 dobrovoljnih vatrogasaca i jednom vatrogaskinjom.

U Grudama je organizirano polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca pod nadzorom Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Ukupno 13 dobrovoljnih vatrogasaca iz šest dobrovoljnih vatrogasnih društava u Županiji Zapadnohercegovačkoj (DVD Kočerin, DVD Mokro, DVD Trebižat, DVD Jare, DVD Tihaljina i DVD Rakitno) položilo je ispit nakon obuke koju su prošli od 10. do 12. travnja u prostorijama JVP-a Čapljina i DVD-a Gorica koji su ustupili vozilo i opremu za praktični dio ispita.

Jedna vatrogaskinja, članica DVD-a Jare, također je uspješno položila ispit, postavši prva vatrogaskinja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Na kraju ispita, vatrogasci su pozdravljeni i čestitani od strane voditelja obuke Mate Jurkovića (JVP Čapljina) i Dalibora Rezića (JVP Široki Brijeg), kao i članova Povjerenstva za polaganje ispita za vatrogasca.

Polaganje ispita je obavljeno pred Povjerenstvom za polaganje stručnog ispita za profesionalne i dobrovoljne vatrogasce u sastavu: Silvio Ostojić kao predsjednik i članovi: Mladen Bošnjak, Jadranka Karačić, Svemirko Mikulić i Srećko Vukojević.

Do sada je 35 dobrovoljnih vatrogasaca položilo ispit u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, u studenom 2023. godine i travnju ove godine.

U skladu s Ugovorom o poslovno-tehničkoj suradnji između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske Županije (2017. – 2023.), 20 vatrogasaca položilo je ispit za profesionalnog vatrogasca, dok je 12 vatrogasaca položilo ispit za dobrovoljnog vatrogasca.

Hercegovina će biti obogaćena sa 12 dobrovoljnih vatrogasaca i jednom vatrogaskinjom.

Proširena je postrojba vatrogasaca u Hercegovini za 12 dobrovoljnih vatrogasaca i jednu vatrogaskinju, što je prvi puta zabilježeno na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima