back to top

Hrvatska osvojila prvu medalju na EP-u: Filip Mihaljević donosi srebro!

U subotu navečer, najbolji hrvatski atletičar, Filip Mihaljević, dodao je još jednu sjajnu notu u svoj sportski životopis osvojivši srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Rimu u bacanju kugle s hicem od 21,20 m!

Nakon Münchena, gdje je osvojio kontinentalni tron, Filip je ponovno bio na pobjedničkom postolju s hrvatskom zastavom u ruci.

Iako nije oborio osobni rekord od 21,94 m postavljen u Münchenu, Filip je zadržao visoku razinu forme i konstantnost, što mu je donijelo novu značajnu medalju.

Filip je postao prvi hrvatski atletičar koji je osvojio više od jedne medalje na velikim natjecanjima na otvorenom, s europskim zlatom i srebrom.

U Münchenu je postao prvi hrvatski atletičar na europskom tronu nakon 48 godina, a u Rimu je ponovno ostvario povijesni uspjeh.

Najbolji u ključnom trenutku

Unatoč izazovnoj godini, Filip je stigao u Rim kao jedan od favorita za postolje, unatoč nedostatku konstantnih rezultata tijekom sezone.

Nakon pobjede u Slovenskoj Bistrici s 21,71 m, gdje je više puta prebacio 21,40, bilo je jasno da je Filip zajedno s trenerom Markom Mastelićem na pravom putu.

Unatoč manjim izazovima tijekom priprema, Filip je još jednom pokazao svoju izuzetnu formu osvajanjem srebra na EP-u.

(Jutarnji list)

Hrvatska osvojila prvu medalju na EP-u: Filip Mihaljević donosi srebro!

Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima