back to top

Kamen od ruševina kuća kao poklon za završetak “Spomen doma spaljenih” na Lugu

Nakon rušenja starih objekata između KIC-a i restorana “Renome” kamen s pročelja jedne stare kuće, vlasnik srušenih objekata darovao je za dovršetak izgradnje “Spomen doma spaljenih” u selu Lugu. Izgradnja “Spomen doma spaljenih” u selu Lugu je u završnoj fazi, a za dovršetak je nedostajao klesani kamen kako bi se njime obložio podrumski prostor koji je urađen u betonu. Nastavak radova očekuje se krajem lipnja kada će kamenoklesari dovršiti spomen dom, a u međuvremenu će biti gotovi i preostali betonski radovi. Iz Udruge “Lug-Poljica”, koja vodi izgradnju spomen doma, zahvaljuju na ovoj plemenitoj gesti.

Foto: Tomislavcity/Screenshot

Radovi na uklanjanju starih objekata u središtu Tomislavgrada su zastali i jedan dio objekta je ostao djelomično srušen. Prema neslužbenim informacijama, došlo je do nesuglasja oko vlasničkih odnosa. Mjerodavne općinske službe su stava da i za ovu situaciju postoji rješenje te će se, prema njihovom mišljenju, vlasnički odnosi riješiti sudskim putem.

 

Kamen od ruševina kuća kao poklon za završetak “Spomen doma spaljenih” na Lugu
Foto: Tomislavcity

Kako bilo, prostor gdje su bile stare kuće je očišćen i uređen, a dio objekta koji nije srušen je konzerviran i čeka bolje vrijeme za završetak ovoga posla.

 

Tomislav City

 

Objava Kamen od srušenih kuća darovan za završetak “Spomen doma spaljenih” na Lugu pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima