Gordana Ilić dobitnica “Professional Photography Course“ certifikata

Svijet fotografije
Gordana Ilić dobitnica “Professional Photography Course“ certifikata

Izložba fotografija polaznika obuke “Professional Photography Course“  te dodjela certifikata održana je u Chode Hub-u u Mostaru.

Posjetitelji su imali priliku uživati u fotografijama mladih fotografa s područja Hercegovine koji su svojim objektivima nastojali uhvatiti najvrijednije trenutke te tako prenijeti emociju posjetiteljima.

Predstavnica Filozofskog fakulteta

Među polaznicima obuke, ni malo slučajno našla se i Gordana Ilić, studentica prve godine diplomskog Studija novinarstva te dugogodišnja zaljubljenica u fotografiju.

Ovo nije Gordanina prva izložba, a ljubav prema fotografiji i želja za znanjem rezultirali su još jednom završenom obukom.

Ponosna sam na sebe kada vidim svoje fotografije na zidu, a jos ponosnija kada vidim ljude koji se njima dive, kazala je.

Jednomjesečna obuka

Polaznici obuke kroz mjesec dana konstantnog rada i vježbe učili su najosnovnije pojmove o fotografiji. Elementi, kompozicija, ali i neizostavna pravila fotografiranja koje su polaznici morali naučiti dovesti do savršenstva samo su neke od stavki koje su prethodile uručenju certifikata.

Pod budnim okom predavača Dine Joldića, ujedno i osnivača studija Blink Weddings polaznici su imali priliku naučiti osnove uređivanja fotografije te kako ga svakodnevno primjenjivati.

Pokroviteljstvo Veleposlanstva SAD-a

Obuka “Professional Photography Course“ organizirana je u sklopu projekta FREECO koji financira Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

Svi prijavljeni morali su proći profesionalnu obuku i rad na terenu kako bi zadovoljili kriterije te svoje radove prikazali na izložbi.

Na ovaj način pružena je prilika mladim budućim fotografima u Hercegovini za prikazivanje vlastitog umijeća i talenta široj javnosti.

Jelena Pervan 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista