back to top

Ko su najveći uvoznici i izvoznici u Bosni od početka godine?

BiH je ostvarila ukupan obujam razmjene od 10,9 mlrd. KM u prvom kvartalu tekuće godine, što je manje za 2,75% odnosno 308,7 mil. KM u odnosu na isto razdoblje 2023. godine.

Od toga, izvoz iznosi 3,95 mlrd. KM što je manje za 560 mil. KM u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je uvoz u BiH iznosio 6,94 mlrd. KM, što predstavlja povećanje od 252 milijuna u odnosu na prethodnu godinu.

Na poslovnom portalu Akta.ba možete pronaći TOP 10 najvećih bh. izvoznika i uvoznika za prvih šest mjeseci 2024. godine.

Izvor: UNO BiH

Holdina je na prvom mjestu najvećih uvoznika ove godine, nakon što je prošle godine bila druga na listi. Drugo mjesto zauzima Global ispat koksna industrija (GIKIL) d.o.o.

Lista TOP 10 najvećih bh. uvoznika također uključuje i Bingo koji je sada deseti na listi, za razliku od prethodne godine. Kada je riječ o najvećim izvoznicima, došlo je do promjena u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na prethodnu godinu.

Ko su najveći uvoznici i izvoznici u Bosni od početka godine?
Izvor: UNO BiH

Alumina d.o.o. se nalazi na prvom mjestu kao najveći izvoznik, dok su TT KABELI d.o.o. Široki Brijeg na drugom mjestu. ArcelorMittal, koji je prošle godine bio najveći izvoznik, sada je na šestom mjestu.

Objava Tko su najveći bh. uvoznici i izvoznici od početka godine? prvi put se pojavila na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima