Mačak u čizmama nasmijao mostarske mališane

predstava
Mačak u čizmama nasmijao mostarske mališane

Lutkarska predstava „ Mačak u čizmama“ održana je u dvorani Lutkarskog kazališta Mostar. U predstavi su igrali Tibor Oreč, Ivan Nevjestić, Marta Haubrich i Jadranka Popović Miljko. Redatelj predstave je Zvonko Festini, ,likovna osmišljenost i izrada lutke i scenografije Luči Vidanović i glazba Igor Karić.

„ U današnjem svijetu kada su djeci servirana sva rješenja, ova priča pomaže u razvijanju njihove mašte i snalažljivosti. Tim tragom smo htjeli i postaviti ovog mačka , kako bi se pokazala njegova virtuoznost i njegovo snalaženje u životu u datim situacijama“, kazao je ravnatelj Lutkarskog kazališta Mostar, Tibor Oreč.

Mostarski mališani, pa i oni malo stariji ispunili su Lutkarsko kazalište svojim smijehom. Kroz četrdesetak minuta zabavljao ih je mali lukavi Mačak koji je odlučio pod svaku cijenu pomoći svojem gospodaru i od lijenog siromaha napraviti bogataša.

„Moramo istaći da naše lutkarsko kazalište ima najbrojniju publiku i veoma važnu ulogu u našem društvu. Uloga kazališta, a posebno lutkarskoga je razvijanje mašte, kreativnosti i uvažavanja drugih još od malih nogu“, naveo je Oreč.
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista