back to top

Livanjska gimnazija dobiva sportsku dvoranu

Vlada Hercegbosanske županije na svojoj sjednici usvojila je Odluku o dodjeli sredstava za Zavod za zdravstveno osiguranje HBŽ u iznosu od 1.600.000,00 KM iz Proračuna HBŽ za 2024. godinu. Također, donesena je Uredba o zaštitnom znaku Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ i Odluka o financijskim sredstvima za muzeje, franjevačke muzeje, vodoprivredu te udruge, šport i kulturu.

Vlada je također odobrila program transfera financijskih sredstava za obrazovanje, kao i izradu projekta polivalentne športske dvorane i financijsku potporu za sportske manifestacije i udruge. Ovlaštena je Ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih da potpisuje Sporazume za produženje Kolektivnog ugovora u zdravstvu. Također, donesene su odluke o suradnji sa zakladom i turističkim klasterom, te o financiranju suđenja, taekwondo natjecanja i ostalih manifestacija.

Sredstva su odobrena i za Ekološku udrugu sportskih ribolovaca Buško jezero, Kinološku udrugu „Amigos“, Gimnaziju Livno, te Organizacijski odbor ”Ius versus iustitiam” i Taekwondo klub ”Buško blato”. Vlada je dala suglasnost za realizaciju sredstava za različite aktivnosti i projekte na području Hercegbosanske županije.

Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima