back to top

Livnjaci će organizovati košarkaški turnir u cilju promoviranja tolerancije.

U cilju promovisanja tolerancije, poštovanja različitosti i promovisanja kulture mira, sedmi tradicionalni turnir u uličnoj košarci pod nazivom “Košarkom za toleranciju” će se održati u Livnu, u nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, sa početkom u 11:00 sati.

Na turniru će učestvovati košarkašice iz Livna, djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju, članovi Udruge “Put u život” – PUŽ Livno i volonteri.

Organizatori događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje “Uvažavanje” i Ženski Košarkaški klub Livno, uz podršku Grada Livna.

Turnir mladosti i sporta ove godine će biti humanitarnog karaktera.

U prisustvu pripadnika sve tri vjerske zajednice Livna, kolače, palačinke i ostale slastice će ponuditi Udruženje roditelja djece sa poteškoćama u razvoju PUŽ, Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, članice Udruge “Bistrica” Livno, te članovi/ca Koalicije “Uvažavanje”.

Simboličnom kupovinom slastice i doniranjem pomoći ćete samohranoj majci Ani Gloginji iz Drvara i podržati akciju prikupljanja sredstava za njeno liječenje.

Anu je prije 5 godina na radnom mjestu u ugostiteljskom objektu slučajno ranio pijani policajac. Imala je samo 24 godine i sina od 4 godine, te je postala nepokretna zbog povrede kralježnice.

Za Anino liječenje u Turskoj treba skupiti 26.000 eura, uz dodatna sredstva za rehabilitaciju.

Na turniru će se takmičiti šest tročlanih ekipa koje će činiti po jedan Pužić, volonter i košarkašica. Također će biti takmičenje u bacanju “trica” za sve građane, sa posebnim nagradama.

Pozivamo vas da podržite ovaj događaj, mlade i toleranciju, te da uživate u prijepodnevu i kolačima dobre volje. (bljesak.info)

Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima