back to top

Na granici BiH pronađena djevojčica koja je oteta i postala žrtva trgovine ljudima

Tužitelj iz Odjela za borbu protiv trgovine ljudima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je koordinirao aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, koji su tijekom inspekcije robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod, detaljnom analizom, otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima.

Identificirana žrtva je petogodišnja djevojčica koju je pratio strani državljanin, koji je po nalogu postupajućeg tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine. Žrtva je primjereno zbrinuta i smještena u skladu s pravosudnim smjernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima te smještena u sigurnu kuću.

Žrtvi je dodijeljen posebni skrbnik za nepratenu stranu djecu i žrtve trgovine djecom.

Navedena djevojčica nalazi se u bazi traženih osoba od strane međunarodnih institucija, a postupajući tužitelj je u stalnoj komunikaciji s nadležnim pravosudnim i policijskim tijelima u Wiesbadenu, Njemačka, s naporima da se olakša povratak djeteta majci.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine izražava zahvalnost za učinkovitu i profesionalnu suradnju inspektora Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i sigurne kuće koja je pružila podršku u ovim aktivnostima.

Objava Na granici BiH otkrivena djevojčica koja je oteta, bila žrtva trgovine ljudima pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima