back to top

Nadbiskup Kutleša i premijer Plenković posjetili zagrebačku katedralu

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića te ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek u četvrtak 6. lipnja. Posjetili su gradilište zagrebačke katedrale koja je teško oštećena u potresima 2020. godine.

O radu na katedrali i trenutnoj situaciji informirali su ih rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, prof. dr. sc. Damir Lazarević i prof. dr. sc. Hrvoje Turkulin.

Nadbiskup mons. Dražen Kutleša zahvalio je premijeru, Vladi, ministrici i ministarstvu graditeljstva na doprinosu za katedralu, kao i svim stručnjacima koji rade na tom što je nazvao “jednim od najvažnijih i najtežih projekata obnove u cijeloj Europi”. Izrazio je nadu da će katedrala biti obnovljena u roku od pet do deset godina, s unutrašnjim radovima završenim ranije. Naglasio je važnost osiguranja sigurnosti vjernika i posjetitelja te da se osjeti sakralnost prostora katedrale.

Nakon obilaska tornjeva katedrale, premijer Plenković, ministar Bačić i ministrica Obuljen Koržinek završili su svoju posjetu.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Objava Nadbiskup Kutleša i premijer Plenković obišli zagrebački katedralu pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima