back to top

NAJAVA: Turnir u malom nogometu u Mjesnoj zajednici Hutovo

Nakon što su njegovi stanovnici postigli značajne uspjehe na malonogometnim terenima, Hutovo je odlučilo da je vrijeme za idući korak.

Po prvi puta će se održati malonogometni turnir „Hutovo Kup“, naravno, u Hutovu, pred blagdan njihovog nebeskog zaštitnika, sv. Ivana.

Ovo selo pokraj Neuma ima bogatu historiju i tradiciju koju čuvaju i novi generacije, pa se svake godine slave Ivanjski krijesovi, obilježavaju godišnjice, a organizatori se nadaju da će i ovaj sportski događaj postati važan dio Hutova i Hutovaca.

Ovo je ideja mladih entuzijasta iz Hutova, koji su osmislili „Hutovo Kup“ kao turnir za ekipe mjesne zajednice Hutovo. Učestvovat će ekipe Zelenikovac, Dobri Do, Glumina, Previš, Prapratnica i Hutovo. Turnir će se održati 23. juna, od 15 sati, a pobjednik osvaja pehar koji će se tradicionalno prenositi sa generacije na generaciju.

Pravilo turnira je da mogu učestvovati samo stanovnici ili potomci stanovnika mjesne zajednice Hutovo, ali ljubitelji nogometa i druženja su dobrodošli da prisustvuju.

Organizatori ističu da su se odlučili organizovati ovaj događaj kako bi se ljudi okupili i družili u svom rodnom mjestu. Već sada postoji veliko interesovanje za turnir, pa se nadaju i velikom broju posjetilaca.

Objavljeno: NAJAVA: Malonogometni turnir mjesne zajednice Hutovo prvi put se pojavio na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima