back to top

Nedeljni horoskop od 3. do 9. juna: Blizanci uspostavljaju odlične kontakte i napreduju, Vaga planira putovanje, Vodolija pazi na osjetljive noge.

Merkur u ponedjeljak u prepodnevnim satima prelazi iz znaka Bika (ostavljamo iza sebe male ili velike drame, iznenađenja, agresiju, tvrdoglavost i teške misli) u znak Blizanaca, u znak gde je „svoj na svome“ pa nam slijedi poboljšanje komunikacije, želja da naučimo nešto novo (ili obnovimo staro gradivo), slijede nam dani jasnih i preciznih misli i riječi, slijede nam dani kada smo lepršavi, hitri, okretni, vješti, kada dogovori idu lako i kada se bolje razumijemo. Dobar je trenutak da se pokrenemo u bilo kojoj sferi, stvari se rješavaju lakše nego inače i ovo nije momenat da se sjedi i čeka da nešto samo od sebe padne sa neba – već vrijeme za akciju.

U utorak Venera u znaku Blizanaca ima tačnu konjunkciju sa Suncem (nalazi se u srcu Sunca), a vladar će joj biti taj isti Merkur u znaku Blizanaca – moguće je očas posla napraviti izuzetno kvalitetan i plodonosan dogovor, moguće je brzo zaraditi, ali je isto tako moguće da jedna riječ ili jedan susret pokrenu lavinu emocija i donesu sjajnu ljubavnu priču.

U četvrtak – imamo mlad Mjesec u znaku Blizanaca – sve što započinjemo ovih dana na prvi pogled će izgledati lagano, opušteno, možda i površno – ali ćemo ubrzo shvatiti da svaki nov početak zahtijeva dosta vremena, truda i odgovornosti. Ne odustajte kada i ako krenu prve poteškoće – one će se savladati, a ovi novi počeci (u bilo kojoj sferi) će se kroz vrijeme pokazati kao odličan put.

Tokom ove sedmice – i Sunce i Venera iz znaka Blizanaca idu ka kvadratnom aspektu sa Saturnom iz znaka Riba (egzaktan aspekt je u danima vikenda) – slijede nam otežanja u emotivnoj i materijalnoj sferi, prepreke koje na prvi pogled djeluju nesavladivo – ali ih je moguće prevazići…

OVAN

Hrana

U ovoj sedmici su vam živci najpreči pa gledajte da ih sačuvate – Ne jedite kad ste nervozni, jer će vam hrana pasti kao kamen na želudac. Odgovaraju vam mali obroci, ne pretovarujte stomak.

Ljubav

Ukoliko je u protekloj nedelji bilo nekih turbulentnih situacija (I prenagljenih reči I postupaka) – sada bi bilo vreme da se situacija dovede u normalu. Možda u ovu sedmicu ulazite pod nervozom, ali djeluje da ćete iz nje ipak izaći u mnogo boljem raspoloženju. Da bi se to dogodilo – bilo bi dobro da i voljena osoba i vi bolje naštimujete uši i budete spremni da povremeno… ustvari, idi u akciju.

…Kod starijih Lavova mogući su bolovi u zglobovima. Mlađi – uglavnom dobro.

Izvor: ( aloonline.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima