back to top

NEMOGUĆE LJUBAVNE KOMBINACIJE: Horoskopski parovi koji su osuđeni na propast

Djevica i Blizanci

Realisti i sanjari teško mogu pronaći zajednički jezik, što se odnosi i na vezu Djevice i Blizanaca koja zbog toga često ne uspijeva.

Kada dođe do krize i odluke da se bori za vezu ili odustane, Djevica obično mirno završava vezu, ostavljajući Blizanca slomljenog srca. Razlog tome je u tome što Blizanci često žive u svom svijetu snova, dok Djevica preuzima teret veze na svoja pleća i brine se za svaki detalj vezan za nju.

Vaga i Bik

Ovaj par je čvrsto povezan i čini se da gotovo telepatski komuniciraju. Na početku je to privlačno, ali vremenom ta čvrsta veza postaje opterećujuća i oboje se osjećaju kao da su izgubili svoj individualni identitet. To često dovodi do kraha veze.

Bikova tvrdoglavost i Vagin potreba da uvijek bude u pravu na kraju presude njihovoj vezi. Iako se odlično razumiju, s vremenom postavljaju prevelika očekivanja jedno od drugog, koja rijetko mogu ispuniti.

Lav i Rak

Dok se Rakovi raduju dubokoj, duhovnoj vezi sa partnerom, Lavi su skloni nesigurnosti i to donosi nemir u njihov odnos. Zbog toga veza ovog para obično završava loše.

Lavovi mogu biti ekstremni u ljubavi, jedan tren su samopouzdani, spremni obasipati partnera pažnjom i ljubavlju, dok drugi tren mogu biti sarkastični i kritični. Osjetljivi Rakovi loše reaguju na takvo ponašanje i često se povlače u svoj obrambeni mehanizam, što uništava njihovu vezu.

Jarac i Vodolija

Ova dva znaka su jako tvrdoglava i uporna, što ih privlači, ali istovremeno dovodi do kraha njihove veze. Dok Jarci djeluju na osjećaje, Vodolije su više praktične. To dovodi do toga da se Vodolija često postavlja kao vođa u vezi, ostavljajući Jarca da se bori za svoju poziciju. Ovakav odnos snaga na kraju dovodi do eksplozije i raskida veze.

Strijelac i Rak

Ovi znakovi nisu kompatibilni. Rakovi vjeruju u strpljenje, dok su Strijelci spremni na nove izazove i avanture. Razlike u njihovim pristupima životu i vezi često dovode do konflikata i ljutnje.

Strijelci vole promjene i traže ih u životu i vezi, dok su Raku primarne emocije važne. Ove razlike na kraju presude njihovoj vezi.

Škorpija i Ribe

Ovo je kombinacija koja je često osuđena na propast, s obzirom da su oba znaka emotivna i nepovjerljiva. Škorpije često ne ispoljavaju dovoljno ljubavi prema Ribama, koje tragaju za emocionalnom podrškom.

Ribe trebaju slobodu koju im Škorpija svojim nepovjerenjem ne može pružiti. Razlike koje su možda bile početna iskra strasti na kraju uništavaju vezu ovog para.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima