back to top

Neumska djeca nakon Hajduka ipak izabrala Dinamo

Vijest kako je Dinamo uzeo novog vunderkinda iz bazena Hajduka, 14-godišnjeg Nou Tadića koji je umjesto Šahtara izabrao odlazak u Maksimir nije nikog začudila, piše Germanijak.hr.

Redovito skauti Dinama operiraju područjem južno od Svetog Roka i dovode u Zagreb talente koji bi, barem prema toj geografskoj lokaciji trebali biti bliže Hajduk. Uostalom, trenutno je u svlačionici Dinama nekoliko igrača iz Dalmacije.

Noa Tadić samo nastavlja taj put a koji su nedavno prošli još dvoje talenata koji su iz Neuma stigli u Dinamo. Za Brunu Puticu (rođ. 2006) kažu da je sličan Lovri Majeru. Počeo je u NK Neumu, igrao je za Hajduk pa potpisao stipendijski ugovor s Dinamom. Putica je još 2018. u pionirskom uzrastu bio član Hajduka u Pragu gdje je na Winter Cup turnir Hajduk osvojio prvo mjeto a Putica je bio najbolji igrač turnira.

Svojevremeno je u Putica u pionirskoj selekciji bio najbolji igrač na turniru “Mali zmaj” u Makarskoj a na kojem je, pet godina kasnije, isto toliko godina mlađi Vinko Knežević (2011.) u dresu Hajduka zabio Dinamu tri gola u finalu. Bilo je to dovoljno da se upali alarm s obje strane. Obitelj je imala ponudu Dinama i Hajduka, na koncu su odabrali Maksimir. I Knežević je, kao i Putica, bio član NK Neum.

Objava Neumska djeca nakon Hajduka ipak izabrala Dinamo pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima