back to top

Nives Mustapić iz Neuma nominirana za Inženjerku godine 2024.

Nives Mustapić je rođena 1996. godine u Neumu. Završila je Osnovnu školu Kardinala Stepinca u Neumu, a potom Matematičku gimnaziju u Metkoviću prije nego što se upisala na fakultet FER u Zagrebu.

Nakon samo dvije godine od sticanja diplome na FER-u i postizanja titule inženjerke elektrotehnike i informacijske tehnologije, napredovala je u tvrtki Codel i trenutno obavlja funkciju voditeljice robotike. Tokom kratkog, ali veoma produktivnog perioda, igrala je važnu ulogu u nekoliko inovativnih projekata.

Nives želi pokazati da žene mogu uspješno djelovati u inženjerskom sektoru, te čak zauzimati vodeće pozicije.

Nives je među 10 žena nominiranih za Inženjerku godine za 2024. godinu. Ova nominacija je za inženjerke koje svojim radom i ličnošću mogu motivirati mlade ljude, posebno učenice srednjih škola, da se odluče za inženjerske studije i karijeru u inženjerstvu.

Kada se bira Inženjerka godine, najvažnije je gledati na ličnost inženjerke, njenu priču, njen doprinos tehnologiji, društvu i ekonomiji. Bitno je prepoznati da “rade na nečemu što ima smisla za društvo i svijet.”

Natječaj je otvoren od 5. februara do 8. marta za inženjerke koje svojim radom i ličnošću mogu biti uzor mladima i inspirisati ih za inženjersku, tehnološku, naučnu i inovativnu karijeru.

Nives šalje poruku mladim djevojkama da se usude sanjati velike snove!

“Vjerujem da možemo transformisati svijet kroz tehnologiju i nadam se da ću motivisati novu generaciju mladih žena da hrabro sanjaju velike stvari i teže ostvarivanju najvećih ciljeva u inženjerstvu”, poručuje mlada Neumljanka.

Objava Neumljanke Nives Mustapić nominirane za Inženjerku godine za 2024. prvi put se pojavila na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima