Unaprijediti suradnju BiH i Kraljevine Saudijske Arabije

suradnja
Unaprijediti suradnju BiH i Kraljevine Saudijske Arabije

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima primila je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Nj.E. Hani bin Mohammed Mominaha, tijekom kojeg je razgovarano o unapređenju suradnje dviju zemalja.

Ministrica Pendeš je na početku sastanka uputila riječi dobrodošlice i pohvalila suradnju između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, te iskazala interes za razvoj bilateralnih odnosa dviju zemalja u oblasti obrane. Nakon toga upoznala je gosta sa poviješću, strukturom i ustrojstvom Oružanih snaga BiH.

Tijekom sastanka razgovarano je i o aktivnostima koje BiH poduzima na izgradnji mira, kako u BiH, tako i diljem svijeta, sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga u operacijama potpore miru i pomoći Ministarstva obrane i Oružanih snaga civilnim strukturama. Ministrica je posebno istaknula glavne aktivnosti koje Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH poduzimaju na putu ka NATO-u i euroatlantskim integracijama.

Veleposlanik Mominah zahvalio je na prijamu i utvrdio da imeđu Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine postoji vrlo dobra suradnja, koju treba unaprjeđivati i proširiti na što više oblasti u cilju obostranog interesa.

Na kraju sastanka ministrica obrane BiH Marina Pendeš i veleposlanik K. S. Arabije u BiH Nj.E. Hani bin Mohammed Mominah zaključili su da je suradnja dviju zemalja jako dobra na polju borbe protiv terorizma, usuglasivši se da stvaranje mira uvelike pridonosi prosperitetu društva u kojem živimo.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista