Bruce G. Berton novi Inzkov zamjenik

službeno
Bruce G. Berton novi Inzkov zamjenik

Visoki predstavnik Valentin Inzko izrazio je dobrodošlicu Bruceu G. Bertonu, američkom diplomatu, koji danas preuzima dužnost zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko.

"Imenovanje iskusnog američkog diplomata Brucea Bertona potvrđuje kontinuiranu opredijeljenost Sjedinjenih Američkih Država za mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini. Zadovoljstvo mi je izraziti dobrodošlicu gospodinu Bertonu koji preuzima dužnost mog prvog zamjenika u OHR-u, dok nastavljamo raditi na jačanju BiH kako bi napredovala na svom euroatlantskom putu", rekao je visoki predstavnik.

Prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu Bruce Berton obavljao je dužnost zamjenika šefa misije u Veleposlanstvu SAD-a u Bugarskoj.

Berton je započeo diplomatsku službu 1987. i radio je u Caracasu, Moskvi, na Bermudskom otočju, u Hong Kongu, Rimu, Mexico Cityju, Frankfurtu i Varšavi. Također je obavljao nadzornu dužnost u Operativnom centru State Departmenta, kao i dužnost direktora Ureda za inovacije u menadžmentu State Departmenta. Dobitnik je brojnih nagrada State Departmenta.

Podrijetlom je iz područja sjeverozapadne obale Tihog oceana, a 1983. godine je s najvišim ocjenama (magna cum laude) diplomirao međunarodne odnose na Pacifičkom luteranskom univerzitetu. Prije diplomatske službe proveo je tri godine radeći za kompaniju "Boeing" u Seattleu. Berton je oženjen i otac dvoje djece, priopćeno je iz OHR-a.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista