Bevanda u Limi razgovarao s izvršnim direktorom MMF-a

Godišnji sastanak
Bevanda u Limi razgovarao s izvršnim direktorom MMF-a

 Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je u Limi sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Mennom Snelom o prethodnim, ali i budućim aranžmanima s ovom financijskom institucijom i provođenju započetih reformi.

Ministar Bevanda, koji je ujedno i guverner BiH u Međunarodnom monetarnom fondu, sudjeluje na godišnjem sastanku Odbora guvernera MMF-a i Svjetske banke koji se održava u Limi (Peru) od 9. do 11. listopada.

U nastavku jesenjeg sastanka Svjetske banke i MMF-a u Limi razmatrano je i usvojeno godišnje izvješće o radu, a članovi konstituence koju predvodi Nizozemska, a u kojoj je i BiH, informirani su o budućim aktivnostima i planovima ulaganja u narednom razdoblju.

Tijekom bilateralnog susreta ministra Bevande i izvršnog direktora Snela razmijenjeni su stavovi u svezi prethodnih i budućih angažmana i suradnje BIH kako s MMF-om, tako i sa Svjetskom bankom.

Ministar Bevanda izvijestio je izvršnog direktora Snela o aktualnim pitanjima u BiH u svezi Reformske agende te izradi proračuna institucija BiH za iduću godinu koji je u završnoj fazi.

Sugovornici su se složili da je nužno nastaviti reformske procese u BiH, posebice kada su u pitanju reforme u oblasti zdravstva, mirovinskog sektora te upravljanja javnim dugom.

Bevanda je zahvalio direktoru Snelu na dosadašnjoj korektnoj suradnji s MMF-om i uputio mu poziv da posjeti BIH na proljeće iduće godine.

Na panelima godišnjeg sastanka odbora guverner MMF-a i Svjetske banke u Limi sudjeluju čelnici MMF-a i Svjetske banke, direktorica MMF-a Christine Lagarde, prvi zamjenik direktora David Lipton, predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim, kao i brojni drugi visoki predstavnici međunarodnih financijskih institucija, ministri financija i guverneri središnjih banaka država članica MMF-a.

U izaslanstvu BiH koje predvodi ministar Bevanda su predstojnik njegovog Ureda Saša Marić u svojstvu alternativnog guvernera BiH u Svjetskoj banci, Haris Abaspahić, rezidentni predstavnik BiH u Svjetskoj banci te savjetnica ministra za europske integracije i ekonomska pitanja Jelena Brkić, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista