Među izaslaničkim pitanjima je i pitanje azila i stranaca

SJEDNICA DOMA NARODA BIH
Među izaslaničkim pitanjima je i pitanje azila i stranaca

Izaslaničkim pitanjem danas je u Sarajevu počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.

Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o prekršajima, koji je utvrđen na inicijativu Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, bilo bi omogućeno licu protiv kojeg je izdan prekršajni nalog da, plaćanjem polovine izrečene novčane kazne u roku od osam dana od prijema prekršajnog naloga, bude oslobođeno plaćanja ostatka kazne.

Izaslanici će razmotriti i izjasniti se o zahtjevu srpskog izaslanika Sredoja Novića za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju kojim bi u elektronski registar općina u BiH bili dopisani Stanari, općina u Republici Srpskoj osnovana u rujnu 2014. godine.

Pred izaslanicima će se naći i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača kojim se zabranjuje indeksiranje kredita u bilo kojoj stranoj valuti, osim u eurima.

Ovaj zakonski prijedlog u parlamentarnu proceduru uputio je Savjet ministara BiH na osnovu zaključka Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji je u travnju vodio raspravu o problemu kredita ugovorenih sa klauzulom o indeksiranju duga u švicarskim francima.

Predviđeno je i razmatranje, u prvom čitanju, Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima BiH kojim bi se omogućilo ostvarivanje prava na mirovinu i policijskim službenicima sa prebivalištem u Republici Srpskoj koji su napunili 40 godina staža, ali ne i 65 godina starosti.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o azilu i strancima kojima se razdvajaju ove dvije oblasti kako bi se trajnije riješila pitanja migracijskih tokova u BiH, uz uvažavanje međunarodnih standarda i sagledavanje mogućnosti za njihovo realno provođenje u BiH.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista