Zvizdić u Londonu na Investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu

EBRD
Zvizdić u Londonu na Investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sudjelovat će na Investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Londonu koju danas organizira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zbog daljnjeg poticanja suradnje i ekonomskog razvoja te regije.

Konferencija će okupiti premijere zemalja zapadnog Balkana kako bi s najviše razine bile predstavljene investicijske i poslovne mogućnosti regije u kontekstu privlačenja direktnih stranih investicija i suradnje na prekograničnim projektima.

U radu konferencije, uz Zvizdića, sudjelovat će predsjednici vlada Crne Gore, Republike Hrvatske, Republike Srbije, Republike Albanije, Kosova i Republike Makedonije.

U izaslanstvu kojeg predvodi predsjedatelj Vijeća ministara BIH su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ravnatelj Autocesta Federacije BiH Jasmin Bučo.

Na marginama Investicijske konferencije za danas je najavljen susret predsjedatelja Vijeća ministara BiH s predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem. Zvizdić će u večernjim satima nazočiti prijamu kod britanskog ministra obrane Michaela Fallona.

Drugog dana boravka u Londonu, Zvizdić će se sastati s članicom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i predsjednicom Svestranačke skupine u BiH Karen Lumley, najavljeno je iz VMBiH.

Branka Dijaković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista