Inzko se sastao s generalnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom

New York
Inzko se sastao s generalnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom

Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se u New Yorku sa generalnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom.

Inzko je informirao generalnog tajnika o situaciji u Bosni i Hercegovini te je naveo osnovne aspekte njegovog izvještaja koji će biti prezentiran Vijeću sigurnosti UN-a.

Kada sam se obratio Vijeću prije šest mjeseci, bili smo pred samu 20. godišnjicu Daytonskog mirovnog sporazuma. To je bila prilika da se naznači koliko je BiH napredovala, ali i da se uvidi da bez obzira koliko je napretka napravljeno još uvijek preostaje dosta posla koji je potrebno uraditi da se osigura trajna stabilnost i bolja budućnost za narod ove lijepe zemlje“, izjavio je visoki predstavnik u razgovoru s generalnim tajnikom.

Po njegovim riječima, ova zemlja je 15. veljače načinila historijski korak podnijevši zahtjev za prijem u članstvo Europske unije. Naglasio je da „2016. može biti godina napretka prema euroatlantskoj integraciji, ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta, ali samo ako ova zemlja ujedini snage i bude djelovala kao jedna cjelina.

Visoki predstavnik je iskoristio priliku zahvaliti generalnom tajniku za njegovu trajnu podršku i zalaganje za postizanje trajnog mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz OHR-a.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista