Svetom misom obilježen blagdan Svete Kate

Ljubuški
Svetom misom obilježen blagdan Svete Kate

Svetom misom, kojom je započela procesija kipa sv. Kate kroz ulice Ljubuškog, proslavljen je blagdan zaštitnice grada, sv. Kate.

Misno slavlje predvodio je fra Darko Perutina, gvardijan samostana u Mostaru, uz pomoć humačkog gvardijana fra Darija Dodiga, župnika fra Ljube Kurtovića i fraMarina Karačića.  U svojoj propovijedi istaknuo je skromnost zaštitnice studenata, a ponajprije njezinu vjeru u Boga.

"Ona je bila jako lijepa, pametna i inteligentna, bila je Božja jer svi oni koji su lijepi oni su Božji , zato što ljepota dolazi iznutra i onaj tko Bogu pripada on je uvijek interesantan, lijep i zanimljiv. U ovoj ženi imamo izvrstan primjer što danas znači biti žena i majka, što znači ispravno biti djevojka jer ona je stavila Boga na prvo mjesto i tako je sve na svom mjestu. Ako Bog nije na prvom mjestu, ništa nije na svom mjestu“, rekao je fra Danko u svojoj propovijedi.

Gvardijan fra Dario Dodik se zahvalio vjernicima, a posebnu je zahvalnost dao dječjem zboru Radost, kao i velikom zboru Humac i svima onima koji su sudjelovali u procesiji i organizaciji. Nakon svete mise druženje je nastavljeno uz domjenak.

Draga Vištica/Petra Lučić/Marina Zelić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista